افتادگی پلک یا پتوز مانند دیگر عارضهها و بیماریها قابل درمان بوده و میتوان از روشهای مختلفی برای درمان آن استفاده کرد. معمولا افتادگی پلک را تا زمانی که روی ظاهر و میدان دید چشم تاثیر نداشته باشد جراحی نخواهند کرد. اما اگر به میدان دید فرد آسیب وارد کند و موجب ظاهری زشت و زننده شود، قطعا باید نسبت به درمان آن اقدام کنید.
اگر یک چشک شما درگیر آن شود پتوز یک طرفه و در صورتی که دو چشمتان درگیر شود پتوز دو طرفه نامیده خواهد شد. تا انتها با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنایی بیشتر با پتوز، با راههای درمان آن، بهترین راه درمان پتوز آشنا شوید.
افتادگی پلک چیست؟
با توجه به مطلب منتشر شده در رابطه با درمان افتادگی پلک کلینیک صدف: پتوز زمانی است که پلک فوقانی روی چشم میافتد. پلک ممکن است فقط اندکی آویزان شود، یا به حدی که مردمک چشم را بپوشاند (نقطه سیاه در مرکز چشم شما که نور را به داخل می دهد). پتوز میتواند بینایی طبیعی را محدود یا حتی به طور کامل از بین ببرد. کودکان و بزرگسالان می توانند دچار پتوز شوند. خوشبختانه این بیماری برای بهبود بینایی و همچنین ظاهر قابل درمان است.
افتادگی پلک به معنای افتادگی بیش از حد پلک فوقانی است. لبه پلک فوقانی ممکن است پایین تر از حد معمول باشد (پتوز) یا ممکن است پوست اضافی در پلک بالایی وجود داشته باشد (درماتوکالازیس). افتادگی پلک اغلب ترکیبی از هر دو حالت است این مشکل پتوز نیز نامیده می شود.
دلایل افتادگی پلک چیست؟
افتادگی پلک میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در بسیاری از موارد قابل درمان میباشد. دلایلی افتادگی پلک عبارتند از:
- مشکلات مادرزادی: بسیاری از افراد این عارضه را از زمان نوزادی به همراه داشتهاند. در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد افتادگی پلک تنها یک چشم را درگیر خود میکند.
- بیماریهای عضلانی: بیماریهای ارثی چون دیستروفی عضلانی میتواند روی افتادگی پلک تاثیرگذار باشد. این بیماری حرکت چشم را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
- افزایش سن: یکی از رایجترین دلایلی افتادگی پلک که هر دو چشم را تحت تاثیر قرار میدهد، افزایش سن است. به مرور زمان و با افزایش سن بافت تاندونی اطراف چشم کش میآید و همین موضوع باعث میشود تا پلکها حالتی افتاده داشته باشند.
- میاستنی گراویس: در بسیاری از مواقع افتادگی پلک ناشی از بیماریهایی چون میاستنی گراویس است. این عارضه بسیار نادر است که منجر به افتادگی پلک و ضعف عضلات چشم خواهد شد. در برخی مواقع ممکن است این عارضه روی بازوها، پاها و عضلات صورت هم تاثیرگذار باشد.
- مشکلات عصبی: مغز در بدن کنترل عضلات چشم را به عهده دارد، در صورتی که مشکلی برای مغز پیش بیاید قطعا چشم هم تحت تاثیر قرار میگیرد. سکته مغزی، آسیبهای مغزی، تومور مغزی و…. همه آنها کنترل عضلات چشم را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
بررسی روش های درمان افتادگی پلک
عارضه افتادگی پلک هم مانند دیگر بیماریها راه درمان بسیاری دارد. انتخاب راه درمان به نظر پزشک، شدت عارضه و…. بستگی دارد. در ادامه این مطلب با راههای رایج درمان افتادگی پلک آشنا خواهید شد.
درمانهای ورزشی
بسیاری از پزشکان بر این باورند که افتادگی پلک با تضعیف عضلات ناحیه چشم همراه است. از این رو با تقویت عضلات در این ناحیه میتوانید سرعت ابتلا به این عارضه را کند کنید. تمرینات لیفت ابرو، کشش پلک، تراتاکا، پوشاندن چشم، گرم کردن پلک، پلک زدن و… میتواند موجب تقویت عضلات این ناحیه شود. تنها کافیست برای انجام این حرکات روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان اختصاص دهید. با انجام این ورزشها سرعت گردش خون در اطراف چشمها بیشتر شده و در نهایت به تقویت عضلات این ناحیه کمک بسیاری خواهد کرد.
درمان با قطره چشم
استفاده از داروهای شیمیایی یا همان دارو درمانی حتما باید با تجویز پزشک انجام شود. قطرههای آفلاگان، آپراکلونیدین و آپنیک را میتوانید روزی دو تا سه بار استفاده کنید. مصرف این داروها میتواند با انقباض سریع پلک به درمان افتادگی پلک کمک بسیاری کند.
لیفت با نخ
یکی از راههای درمانی که با سفت کردن پوست صورت، موجب کلاژن سازی در پوست صورت میشود لیفت با نخ است. در این روش پزشک با بریدن سطح روی پوست میتواند بخیههایی در قسمتهای زیرین ایجاد کند که به لیفت شدن و کشیده شدن سطح پوست به سمت بالا کمک بسیاری خواهد کرد. این بخیهها جذبی هستند و نیازی به کشیدن ندارند.
درمان بلفاروپلاستی
یکی دیگر از راههای درمان افتادگی پلک، بلفاروپلاستی میباشد. در این روش پزشک سعی میکند تا گوشت اضافی قسمتهای بالایی پلک و قسمتهای پایینی پلک را ببرد و بخیه بزند. این برشها روی خطوط پلک محو میشوند و هیچگونه اسکاری بر جای نخواهند گذاشت.
درمان با لیزر
لیزر میتواند با بازسازی پوست صورت و از بین بردن لایههای مرده پوست، به جوانی و سلامت پوست صورتتان کمک بسیاری کند. در این روش به مرور زمان کلاژن سطح پوست تحریک میشود تا پوست صورت را بازسازی کند. در این روش پزشک سعی میکند تا با دقت سلولهای مرده از بین برده و باعث شود تا سلولهای جدیدی جایگزین شود. نتیجه نهایی لیزردرمانی را میتوان سه تا ۶ ماه بعد از انجام آن مشاهده کرد.
درمان با پلاسماجت
در پلاسما جت بخشهایی از پوست صورت تبخیر شده و بدون هیچگونه اثر اسکاری موجب بازسازی لایههای دیگر خواهد شد. پزشک سعی میکند تا با ژنراتور پرتوهایی ایجاد کند که موجب جمع شدن پوست در آن ناحیه خواهند شد. پروسه درمان پلاسما جت حدود چهار جلسه به طول میانجامد، در این چهار جلسه لایههای آسیب دیده از بین خواهند رفت.
درمان های طبیعی و خانگی
استفاده از درمانهای خانگی، طبیعی و گیاهی بسیار باب شدهاند. این راههای درمان تنها زمانی جواب میدهند که برای مدت زمان طولانی از آنها استفاده کنید. معمولا در یک پروسه ۹ ماهه تا یک ساله میتوانید نتیجه استفاده از درمانهای طبیعی و خانگی را ببینید.
از این رو برای درمان طبیعی و خانگی میتوانید از خیار، زنجبیل، آلوئه ورا، عسل، تخم مرغ و…. استفاده کنید.
بهترین روش برای درمان افتادگی پلک چیست؟
با توجه به مطلب منتشر شده در healthline: نمیتوان به طور قطع مشخص کرد که کدامیک از روشهای درمان را میتوان به عنوان بهترین روش درمان افتادگی پلک در نظر گرفت. مشخص کردن پاسخ این سوال به شدت عارضه، شرایط جسمی، تخصص پزشک و… بستگی دارد. طبق نظر پزشکان، روشهای غیرجراحی هستند نمیتوانند از ماندگاری بالایی برخوردار باشند. از این رو از آنها به عنوان یک روش موقت یاد میکنند. اگر به دنبال نتیجه طولانیتری هستید به شما پیشنهاد میکنیم که از روشهای جراحی استفاده کنید.
جمع بندی
افتادگی پلک یک عارضه رایج است که ممکن است از همان بدو تولد به آن مبتلا شوید. در این مقاله سعی کردیم تا در رابطه با افتادگی پلک یا در اصطلاح پتوز، اطلاعات جامعی و کاملی را در اختیارتان قرار دهیم. معرفی راههای درمان صرفا جهت آشنایی شما با این روشهای درمانی میباشد، از این رو بهتر است به پزشک مراجعه کنید و با مشورت با پزشک برای درمان پتوز از یکی از این روشها استفاده کنید.
شفافسازی
محتوای این پست و برخی از لینکهای موجود در آن آگهی تبلیغاتی است و تحت سیاستهای تبلیغاتی سایت عصرعلم در سایت منتشر شده است.