وقتی پزشکان فشار خون فرد را اندازه گیری می کنند، نیرویی را که خون بر دیواره رگ ها وارد می کند، اندازه گیری می کنند. اگر فشار خون برای مدت طولانی بیش از حد بالا باشد، می تواند آسیب جدی به رگ های خونی وارد کند. این آسیب می تواند منجر به طیف وسیعی از عوارض شود که برخی از آنها می تواند تهدید کننده زندگی باشد. آنها شامل نارسایی قلبی، از دست دادن بینایی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و سایر مشکلات سلامتی هستند. شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان از متخصص روی ویزیت پزشک در منزل کلیک کنید.

راه هایی برای مدیریت فشار خون بالا یا فشار خون بالا وجود دارد. فشار خون بالا اغلب علائمی ایجاد نمی کند، اما غربالگری منظم می تواند به فرد کمک کند تا بداند آیا نیاز به اقدامات پیشگیرانه دارد یا خیر. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در ایالات متحده، حدود ۷۵ میلیون نفر از مردم منبع مورد اعتماد، یا ۲۹ درصد از جمعیت، فشار خون بالا دارند.
در این مقاله به بررسی علل فشار خون بالا و راه های درمان آن می پردازیم. ما همچنین اندازه گیری فشار خون را که مقامات بهداشتی آن را سالم و بیش از حد بالا می دانند توضیح می دهیم.
فشار خون بالا چیست؟
قلب ماهیچه ای است که خون را به اطراف بدن پمپاژ می کند. در حین حرکت، خون اکسیژن را به اندام های حیاتی بدن می رساند. گاهی اوقات، مشکلی در بدن، پمپاژ خون را برای قلب سختتر میکند. برای مثال، اگر شریان بیش از حد باریک شود، ممکن است این اتفاق بیفتد. فشار خون بالا مداوم می تواند بر دیواره رگ ها فشار وارد کند. این می تواند منجر به انواع مشکلات سلامتی شود که برخی از آنها می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
پزشکان فشار خون را بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) اندازه گیری می کنند. فشار سیستولیک فشار در شریان ها را با انقباض قلب اندازه گیری می کند و بالاترین عدد در اندازه گیری فشار خون است. دیاستولیک، که عدد پایینتر است، نشاندهنده فشار خون زمانی است که قلب بین ضربانها استراحت میکند.
علائم و نشانه ها
اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علامتی را تجربه نمی کنند، به همین دلیل است که مردم اغلب فشار خون را “قاتل خاموش” می نامند. با این حال، زمانی که فشار خون به حدود ۱۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه برسد، تبدیل به یک بحران فشار خون بالا میشود که یک اورژانس پزشکی است.
در این مرحله، فرد ممکن است:
- سردرد
- حالت تهوع
- استفراغ
- سرگیجه تاری
- دوبینی
- خونریزی بینی
- تپش قلب
- تنگی نفس
هر فردی که این علائم را تجربه می کند باید فورا به پزشک خود مراجعه کند.
علائم در زنان
عوامل هورمونی به این معنی است که خطر فشار خون بالا ممکن است در مردان و زنان متفاوت باشد.
عواملی که می توانند خطر فشار خون بالا را در زنان افزایش دهند عبارتند از:
- بارداری
- یائسگی
- استفاده از قرص های ضد بارداری در دوران بارداری
فشار خون بالا می تواند نشانه ای از پره اکلامپسی باشد، یک بیماری بالقوه خطرناک که می تواند زن و جنین داخل رحم او را تحت تاثیر قرار دهد.
علائم پره اکلامپسی عبارتند از:
- سردرد
- بینایی تغییر می کند
- درد شکم
- تورم
زنان باید دستورالعمل های غربالگری را رعایت کنند و در تمام معاینات بهداشتی به خصوص در دوران بارداری شرکت کنند.

علائم در نوجوانان
نوجوانان ممکن است به دلیل چاقی یا یک بیماری زمینه ای به فشار خون بالا مبتلا شوند.
عوامل پزشکی احتمالی عبارتند از منبع مورد اعتماد:
جنبه های سندرم متابولیک، مانند دیابت نوع ۲ بیماری کلیوی بیماری غدد درون ریز، که بر هورمون ها تأثیر می گذارد بیماری عروقی که بر رگ های خونی تأثیر می گذارد یک وضعیت عصبی این شرایط ممکن است علائم خاص خود را داشته باشند.
علائم فشار خون بالا در صورت بروز مانند سایر گروه ها خواهد بود. علائم در کودکان فشار خون بالا می تواند کودکان را تحت تاثیر قرار دهد.
ابتلا به چاقی و دیابت خطر ابتلا را افزایش می دهد، اما همچنین می تواند نشانه ای از موارد زیر باشد:
- یک تومور
- مشکلات قلبی
- مشکلات کلیوی
- مشکلات تیروئید
علائم در نوزادان نوزادان تازه متولد شده و نوزادان بسیار جوان گاهی اوقات ممکن است به دلیل یک بیماری زمینه ای مانند بیماری کلیوی یا قلبی دچار فشار خون بالا شوند.
علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- شکست در رشد
- تشنج
- تحریک پذیری
- بی حالی
- دیسترس تنفسی
سایر علائم بستگی به شرایطی دارد که باعث فشار خون بالا شده است.
علل
فشار خون بالا زمانی رخ می دهد که تغییرات خاصی در بدن اتفاق بیفتد یا اگر فردی با ویژگی های ژنتیکی خاصی به دنیا بیاید که باعث ایجاد بیماری می شود.
این می تواند افراد مبتلا به:
- چاقی
- دیابت نوع ۲
- بیماری کلیوی
- لوپوس
- تیروئید کم کار یا پرکار
- شرایط مادرزادی، مانند سندرم کوشینگ، آکرومگالی یا فئوکروموسیتوم گاهی اوقات، هیچ علت ظاهری وجود ندارد.
در این مورد، پزشک فشار خون اولیه را تشخیص می دهد.
مصرف رژیم غذایی پرچرب، تحمل وزن اضافی، نوشیدن الکل زیاد، استعمال دخانیات و استفاده از برخی داروها نیز این خطر را افزایش می دهد.
تشخیص
دستگاه های مختلفی برای اندازه گیری فشار خون وجود دارد. پزشک اغلب از فشارسنج دستی همراه با گوشی پزشکی استفاده می کند. این یک کاف فشار دارد که آنها را دور بازوی فرد قرار می دهند.
دستگاه های دیجیتال برای مصارف خانگی مناسب هستند و از داروخانه ها و خرید آنلاین در دسترس هستند. بررسی ما را در مورد بهترین دستگاه های فشار خون خانگی که در حال حاضر برای استفاده خانگی در دسترس هستند.
هنگامی که فردی فشار خون را اندازه گیری می کند، یکی از منابع مورد اعتماد زیر را خواهد داشت:
نرمال: کمتر از ۱۲۰/۸۰ (صد و بیست بر هشتاد) میلی متر جیوه.
افزایش: ۱۲۰ تا ۱۲۹ بر ۸۰ میلی متر جیوه. در این مرحله، پزشک به افراد توصیه میکند که سبک زندگی خود را تغییر دهند تا فشار خون خود را به محدوده طبیعی برگردانند.
مرحله ۱ فشار خون بالا: ۱۳۰ تا ۱۳۹ بر ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه.
مرحله ۲ فشار خون بالا: بیش از ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه.
بحران فشار خون: ۱۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه یا بالاتر. فردی که دچار بحران فشار خون است نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
یک فرد معمولاً برای تأیید تشخیص به بیش از یک بار مطالعه نیاز دارد، زیرا عوامل مختلفی می توانند بر نتیجه تأثیر بگذارند. فشار خون می تواند نوسان داشته باشد:
با توجه به زمان روز زمانی که فرد احساس اضطراب یا استرس می کند بعد از غذا خوردن با این حال، در صورت مشاهده فشار خون بسیار بالا یا وجود علائم آسیب اندام یا سایر عوارض، پزشک فوراً اقدام خواهد کرد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا علائمی ندارند. به همین دلیل، آنها باید به طور منظم غربالگری شوند، به خصوص کسانی که در معرض خطر بالاتری هستند.